Poduzeće za grafičko-izdavačku
djelatnost, tisak, trgovinu na
veliko i malo i posredovanje d.o.o.

Bistranska 19, 10000 Zagreb
tel.: 01 3639 987
fax: 01 3639 393
e-mail uprava: intergrafika@zg.tel.hr
e-mail proizvodnja: tisak@intergrafika.hr
 

 
 Dizajn i priprema

Povijest

Odjel grafičke pripreme osnovan je početkom 1993. godine unutar poduzeća kada je obujam poslovanja zahtijevao brzo i kvaliteno reagiranje na zahtjeve tržišta u procesu proizvodnje. U samom početku zapošljavao je jednog djelatnika s osnovnom konfiguracijom za grafičku pripremu. Tijekom vremena, poduzeće je uspješno poslovalo i povećavalo broj zaposlenih djelatnika prema obujmu poslovanja kako u Odjelu grafičke pripreme tako u ostalim odjelima. Danas, Odjel grafičke pripreme prerastao je u Dizajnersku radionicu s četiri djelatnika, koristeći suvremenu tehnologiju grafičke obrade dajući samostalno idejna rješenja ili prema zahtjevu reproducira, zadovoljavuajući potrebe stranke.


Što možemo učiniti za Vas danas?

Dizajnerska radionica izrađuje raznovrsne materijale za tisak od posjetnice, listovnog papira, omotnice, mape, naljepnice, blokovske robe (računa, otpremnica, primka i dr.), letaka, plakata, kalendara ... časopisa, knjiga, kataloga, monografija ... i tome nema kraja. Odnosno, praktično govoreci od igle do lokomotive, sve što se može otisnuti na papiru ili nekom drugom materijalu za Vaš uspješan promidžbeni nastup.
Povjerenje koje nama ukazujete potrebom za našom uslugom, opravdavamo uspješno obavljenim poslom na obostrano zadovoljstvo, a to nam je moto, ujedno i propagandna poruka: "Jedan stručno i kvalitetno obavljen posao, donosi drugi posao."
Kako nam je ovaj moto priskrbio uspjeh, nastupamo dalje, odgovarajući izazovima sukladno zakonima tržišta. Posao se odvija pod nadzorom i nikada nije prepušten stihiji dogadanja.

Tehnologija

Oprema

Dizajnerska radionica je podijeljena na dva dijela prema opremi koju koristi, a to su Macintosh računala i osobna računala - PC, koristeci plošne scannere za obradu slike.

Programi

Djelatnici koriste programe za grafički dizajn:

  •  MicroSoft Office - za obradu i manipulaciju tekstom, tablicama i grafičkim prikazima
  •  PageMaker, QuarkXpress, InDesign - za prijelom teksta
  •  FreeHand, CorelDraw, Illustrator - za rad u krivuljama
  •  PhotoShop - za obradu slike
  •  te razni pomoćni programi koji omogućavaju primjerice, izradu bar codova, prijenos podataka putem Interneta, arhiviranaja obavljenog posla i slično.

Tehničke karakteristike

Dizajnerska radionica daje samostalno idjena rješenja zadovoljavajući potrebe stranke ili po zahtjevu stranke reproducira rješenje koristeći međunarodne standarde u pripremi za tisak (CMYK) služeći se atlasom boja i Pantone skalom, a prema zahtjevu stranke izrađuje probne otiske (Iris) kako bi se autorizirao materijal za tisak. Osim izrađivanja rješenja, dizajnerska radionica zaprima gotove poslove namijenjene za tisak na CD-u u navedenim programima za grafičku obradu, montira na format za tisak i osvjetljava postscript fileove. Posao je završen u dizajnerskoj radionici i predaje ga drugom odjelu, Odjelu montaže. Proces se dalje odvija pod kontrolom koordinatora za proizvodnju i tisak, rješavajući dvojbene situacije u suradnji s djelatnicima uposlenim u dizajnerskoj radionici.

Za potrebe stranke koristimo i vanjske usluge za obradu slike ili usluge profesionalnih fotografa za snimanje proizvoda i objekata, za unos tekstova, prijevode tekstova na strane jezike i druge usluge, kako bismo polučili najviše rezultate: "Biti prisutni na pravom mjestu u pravo vrijeme."

Reference

Dizajnerska radionica nastupa zajedno s ostalim odjelima poduzeća Intergrafika, nabrajajući obavljene poslove ima značaj reference za poduzeće. Tijekom višegodišnjeg iskustva dizajnerska radionica se uspješno ogledala kako na domaćem isto tako i na inozemnom tržištu, gdje kakvoća usluge, rok isporuke i cijena, polučila i četvrti dio marketinga promidžbu. Možemo se pohvaliti, kako smo uspješno radili za, primjerice, izbirljivo zapadno tržište, letke i knjige za švicarsko tržište na francuskom i njemačkom jeziku, letke i plakate za britansko tržište i tržište SAD-a na engleskom jeziku, kalendara i knjiga za austrijsko i njemačko tržište na njemačkom jeziku, te nam se inozemne tvrtke, udurge i veleposlanstva u Republici Hrvatskoj s povjerenjem obraćaju u rješavanju njihovih potreba. Prateći korak zbivanja u svijetu putem Interneta i stručnih časopisa, nalazimo zadovoljstvo pri radu i uspjehu. Kao i svaki posao, ponekad imamo problema, koji se otklanjaju uz minimalne napore ili poput, kako nam je radni dan prekratak odnosno kako ni dnevno trajanje umjesto od 24 sata do 48 sati ne bi bilo dovoljno.

Preporuka

Ukoliko imate potrebu i želite je uspješno riješiti, mi smo adresa za Vas. Slobodno se obratite na telefon +385 (0)1 3639 987, telefax +385 (0)1 3639 393 ili e-mail porukom: tisak@intergrafika.hr, kako bismo uspješno na startu dogovorili tehničko izvođenje posla svojim stručnim savjetima, jer kako znate dobra priprema jest pola obavljenog posla.